FacebookLinkedIn

Nyheder

Nyt dansk patent inden for LED belysning

Der tales i disse år om ”LED revolutionen”, og det er heller ikke forkert. LED industrien har nu så stor global volumen, at priserne er til at forstå.

Der tales i disse år om ”LED revolutionen”, og det er heller ikke forkert. LED industrien har nu så stor global volumen, at priserne er til at forstå. Men Dansk ingeniører har længe været i gang med ”LED revolution ver. 2.0”.

Alt kendt LED er med en teknologi, som den er blevet grundlagt for mange år siden. Udgangspunktet er, at en LED har to loddeben, og de loddes på en printplade.


Skal man have belysning ud af den teknologi, ja så er metoden at lodde rigtig mange små LED meget tæt sammen på en printplade.

Men LED er de seneste år blevet ekstremt effektive til at afgive lys. Dette generere desværre også mere varme i Led kernen. Typisk siger man som tommelfinger, at for hver 10 grader LED kernen bliver over 40 grader, halveres levetiden.

Oven i det faktum, er det blevet en hæmsko, at Led kerner loddes på en printplade. En printplade er lavet af PCB, som rent faktisk er et isoleringsmateriale. Så den forøgede varme kan kun forsvinde fra Led kernen gennem de tynde loddeben, til ultratynde printbaner i printpladen, som jo så i øvrigt er isolerende, og meget ringe til at afgive varme.

Det er derfor man ser Led belysning med mere eller mindre kønne ”riste” i støbt aluminium. Aluminium er genialt til at køle, og ”riste” giver øget overflade. Dermed forsøger man, at nedkøle luften omkring printplader og LED i lamper.

Men hvad nu hvis man slet ikke skulle tænke på, hvordan fabrikker globalt med LED produktion er sat op med maskiner og robotter ? Hvad nu hvis man kunne forenkle det så meget, at man ligeså godt kunne producere det i Danmark ? Og hvad nu hvis man kunne løse problemet med køling på en helt ny måde der kunne give langt mere frihed til design ? Ja tænk sig – hvad nu hvis man kunne lave LED belysning, hvor man nemt og ligetil kunne skifte hver ENKELT LED kerne i hele levetiden ?

Det er disse spørgsmål der er blevet løst med det Danske patent.

Forestil dig at du har en 6 mm tyk plade. Den består at et tynd aluminiumslag på hver side, og i midten et plastmateriale. Denne plade kan du fræse i, save i, bukke, male, giver træoverflader ligesom du ønsker. Oven i kan du præcist bestemme hvor i pladen du vil have LED placeret, samt hvor mange, og med hvilke lysegenskaber. Du er end ikke afhængig af, at alle LED i lysenheden skal have sammen egenskaber, du må gerne blande spredningsvinkler, eller kelvin grader(kolde/varme farver) mellem hinanden.

Det er sådan cirka her, at de fleste mennesker der kender LED industrien siger ”det kan ikke lade sig gøre – det lyder for vildt”. Det skyldes dog primært, at man er oplært i industrien, og derfor lyder det helt forkert i deres ører.

Men vi har bevist, at den nuværende LED industri sådan set har opfundet et firkantet hjul. Så kommer vi og siger, at et hjul rent faktisk godt kan være rundt, og så er det svært at dreje tankesættet, hvis man er blevet opflasket med firkantede hjul.

Så vores ordsprog er ”dem der siger det ikke kan lade sig gøre, bør træde til side, i mens vi andre beviser det er muligt”

Dansk patent, Dansk produktion, Dansk montage og service.

Nyt dansk patent inden for LED belysning